Обилазак јединица Речне флотиле у Новом Саду

На позив команданта Речне флотиле капетана бојног брода Љубише Марковића, председница општине Беочин Биљана Јанковић је у друштву председнице Скупштине града Новог Сада Јелене Маринковић Радомировић посетила Речну флотилу у Новом Саду.

Током посете, припадници јединице Речне флотиле имали су прилику да представе капацитете касарне „Александар Берић” као и спомен-собу у којој је кроз изложбу приказан богат историјат јединице из периода Шајкашког батаљона из 19. века и значајни догађаји из периода Првог и Другог светског рата са посебним освртом на подвиге и херојство посаде Краљевског брода „Драва” и његовог команданта Александра Берића по коме касарна од 2008. године носи име.

„Имајући у виду значај Речне флотиле за  Војску Србије и њихову посвећеност и помоћ цивилном становништву у ванредним ситуацијама, поносна сам на сарадњу коју је Општина Беочин успоставила и коју искрено негујемо са овом јединицом. Задовољство је данас бити овде са колегама из Новог Сада и упознати се са историјатом и могућностима одбране на нашим пловним путевима.” истакла је Јанковић.

Овим путем се још једном захваљујемо капетану бојног брода Љубиши Марковићу, капетану корвете Стевану Кнежевићу и поручнику бојног брода Драгану Спасојевићу као и осталим припадницима јединица Речне флотиле на данашњем срдачном пријему и гостопримству!

Са задовољством вас очекујемо и у наредним приликама на сремској страни Дунава!

фото: Исмет Адемовски