Обилазак радова на школама у Ноћај и Равње

Градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић са својим сарадницима, обишла је радове на реконструкцији школа у мачванским селима Ноћај и Равње. У Ноћају је при крају реконструукција крова фискултурне сале, док је у школи у Равњу у току замена столарије. Радови напредују предвиђеном динамиком и све ће бити готово док не почне нова школска година.

Како је том приликом истакла градоначелница Светлана Миловановић, у Ноћају се реновира школска фискултурна сала, а у школи у Равњу завршавају се радови на замени столарије. „Летњи период, када је у току распуст, локална самоуправа користи да обиђе школске објекте и да види шта је потребно да се среди, реконструише и набави, како би се спремно дочекала нова школска година.

Отежавајућа околност су последице недавне олује, тако да, поред тога што се санира штета, прате се радови који су започети пре проглашења ванредне ситуације. Од Покрајинског секретаријата за спорт добијена су средства за реконструкцију пода сале за физичко, а оно што је било неопходно да се пре тога уради јесте реконструкција крова фискултурне сале.

Ове радове финасира Град Сремска Митровица и они су већ увелико у току, очекује се да ће бити завршени до краја ове недеље, након чега ће почети радови у фискултурној сали,” рекла је градоначелница Миловановић.

У школи у Равњу замењена је комплетна столарија, а радове је финансирао Град Сремска Митровица. Претходно су урађене изолација и фасада, а након замене столарије и реконструкције крова, школа ће бити спремна да дочека ђаке 1. септембра.

Циљ ових инвестиција је да се унапреди квалитет образовања и створи безбедно и стимулативно окружење за све учеснике у образовном процесу.