Ново дечије игралиште у Планинској улици

Радови на дечијем игралишту у Планинској улици се приводе крају, те ће малишани и у овом делу Руме ускоро имати најмодерније игралиште уређено по свим неопходним стандардима, изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

У Планинској улици је претходно урађен посао припреме терена за постављање гумене еластичне подлоге, потом су бетониране стазе, постављени ивичњаци, као и инсталације за потребе мобилијара дечијег игралишта.

На игралишту су постављене пењалице пирамидалног облика са сајлама, њихалице, вртешке,  развојне едукативне игре – пањеви; скок у даљ и школица.

Друго дечије игралиште које је ће ускоро бити пуштено у рад налази се код НИС пумпе.

Игралиште је потпуно реновирано, урађена је неопходна припрема терена и постављена је еластична гумена подлога за дечије игралиште. Потом су изливене бетонске стазе и постављени ивичњаци.

Постављен је мобилијар за дечије игралиштеи то: зип лајн справа, љуљашка, едукативна игра школица, едукативна игра скок у даљ, њихалица за дечије игралиште у облику мотора. На игралишту је постављена и обавезна информациона табла. Сви радови на овој локацији су завршени, у наредних неколико дана се очекује сертификат, након чега ће игралиште званично моћи да се користи.