Најава румског Културног лета за ову недељу

Улична рок свирка вечерас на платоу код Градске куће отвара овонедељни програм Културног лета. Публика ће имати прилику да ужива у старом добром року који ће свирати КЦ бенд, у непревазиђеним песмама које су давно ушле у историју музике.

Снежана Милошевић, Марија Ратанчић, Нађа Боровић, Ања Тубић и Сара Грковић ће се потрудити да те песме на најбољи могући начин интерпретирају и дочарају, наравно уз пратњу својих искусних колега и музичара Мирка Лукића (ел. гитара), Ненада Вукелића (бас гитара), Алексе Страјина (клавијатуре) и Стефана Делића (бубњеви).

Поетско вече награђиване новосадске песникиње Наташе Бундало Микић биће одржано у Градској библиотеци „Атанасије Стојковић“ у среду, 12. јула, од 19 часова.

Млада књижевница Симонида Лончар представиће љубитељима писане речи своју збирку „Пнеума“, коју је издала Матица српска. Симонида ће Румљанима свој књижевни рад представити у четвртак, 13. јула, са почетком у 20 часова, у румском Културном центру.

У петак, 14. јула, на Градском тргу биће уприличен концерт народне музике, а за Румљане ће певати један од најпопуларнијих певача Саша Матић. Концерт почиње у 21 час.

Дан касније, у суботу, 15. јула, Градским тргом ће поново одзвањати рокенрол звук. Од 21 час на бину ће добро познати румски састав Фреди Кругер, а након њих сцена ће припасти легендарном нишком бенду Кербер.

Добро дошли!