Награда за ученицу Дуњу Међедовић из Сремске Митровице

Дуња Међедовић, ученица 4-2 разреда Основне школе “Бошко Палковљевић Пинки” из Сремске Митровице освојила је прву награду (93 поена) на Републичком фестивалу дечијег музичког стваралаштва “Деца композитори” ФЕДЕМУС 2023. Награђена је за вокалну композицију “Моја машта”, за коју је написала текст и музику.

Дуња ће у октобру у Београду присуствовати додели награда, када ће на концерту свих награђених младих композитора имати прилику да изведе своју композицију “Моја машта”.

На истоименом Фествалу награђен је и Никола Матић, такође ученик ИВ-2 разреда Основне школе “Бошко Палковљевић Пинки”, из Сремске Митровице, који је освојио трећу награду за инструменталну композицију за клавир “Тужна песма”.

Фестивал дечијег музичког стваралаштва “Деца компизитори” има традицију дугу 28 година, а циј је афирмисање самосталног дечијег музичког стваралаштва и креативан рад одраслих са децом.
Организатор је Дечији културни центар Београд, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарство културе и информисања.