МУП: Преко 1000 саобраћајних прекршаја током празника у Срему

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици су, приликом контроле саобраћаја од 1. до 6. маја, открили укупно 1057 саобраћајних прекршаја, међу којима 465 прекршаја вожње недозвољеном брзином, 190
прекршаја невезивања сигурносног појаса, 55 прекршаја непрописне употребе мобилног телефона за време вожње, 16 прекршаја возача са пробном возачком дозволом који нису обележили своје возило знаком „П“ са предње и задње стране
возила.
Такође, откривено је и 111 прекршаја вожње под утицајем алкохола и пет прекршаја вожње под дејством психоактивних супстанци.
Патрола је на подручју Инђије зауставила четрдесетчетворогодишњег возача „реноа“ са 2,80 промила алкохола у организму и педесетдвогодишњака који је управљао бициклом на електрични погон са 2,08 промила алкохола, док је у Сремској Митровици затекла четрдесетдвогодишњег возача „форда“ са 2,33 промила алкохола у организму.
Саобраћајна полиција у Инђији открила је тридесетшестогодишњег возача „мерцедеса“ под утицајем кокаина и канабиса, као и четрдесетчетворогодишњака који је возио „поло“ позитиван на опијате.
Овим возачима одређено је задржавање након чега су приведени надлежним  прекршајним судијама.
Апелујемо на све учеснике у саобраћају а посебно на возаче, да доследно поштују све саобраћајне прописе како не би угрозили ни своју, ни безбедност осталих учесника у саобраћају.

Извор/ МУП