Мировић: Спортска хала у Инђији у функцији до краја године

„Данас сам се уверио да напредују радови на завршетку великог пројекта започетог још 2008. године – изградње спортске хале у Инђији. Вредност радова је 680 милиона динара и верујем да ћемо успети да овако изузетан и сложен објекат ставимо у функцију до краја године“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова.

Завршни радови предвиђају изградњу антифилтрационе завесе око спортске хале, партерно уређење, као и изградњу енерго-блока.

Према Мировићевим речима, Покрајинска влада финансира и бројне друге спортске објекте на територији Војводине.

„Ове године ћемо завршити свеобухватну реконструкцију стадиона у Зрењанину, за неколико дана почињемо изградњу спортске хале у Новом Кнежевцу. Са Градском управом Новог Сада планирамо да у првој половини године почнемо радове на изградњи спортске сале у дворишту Гимназије „Лаза Костић“ на Телепу. Биће то заправо више спортска хала него школска спортска сала јер смо пројектом предвидели један изузетан објекат. Наредне недеље ћемо отворити процедуру за припрему пројектне документације за спортску салу у Иригу тако да се полако приближавамо стандарду да свака општина у Војводини има квалитетну спортску халу или салу. То ће много значити за спортисте, за омладину, за останак људи у мањим местима“, истакао је Мировић.

Како је Мировић навео, наставља са изградња великих објеката широм Војводине, која представља једно градилиште. Биће добрих вести и када је реч о новим инвестицијама у путну мрежу у Војводини јер се у овој години очекује и почетак радова на брзој саобраћајници од Сомбора до Кикинде, а у наредној на ауто-путу од Новог Сада и Београда до Зрењанина.

У областима саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја и развоја спорта, од јула 2016. године до данас, за финансирање и суфинансирање пројеката на територији општине Инђија, само преко Управе за капитална улагања АП Војводине, Покрајинска влада издвојила је више од милијарду динара.

Председник Општине Инђија Владимир Гак изјавио је да ће завршетком изградње ове спортске хале бити обезбеђени сви неопходни услови за професионално бављење спортом с обзиром на то да је клуб „Железничар“ актуелни шамион Србије у женском рукомету, али и за рекреативце.

„Ово је један од највећих пројеката у нашој општини и последњи на нивоу Покрајине који је започет пре 15 година, а није завршен. На овом примеру видимо разлику између оних који су водили Инђију, Војводину и Србију тада и нас данас“, рекао је Гак и захвалио председнику Републике Србије и Покрајинској влади на подршци коју ова општина има приликом реализације пројеката и инвестиција.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управe за капитална улагања АП Војводине Милош Малетић.

Извор / Фото/ Покрајинска влада