Мировић примио бициклистичког аса Вељка Стојнића

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас нашег бициклистичког аса Вељка Стојнића, учесника Међунардоне бициклистичке трке Ђиро д’ Италија, првог такмичара из Србије који је одвозао све етапе те трке и постао први Србин који је завршио Гранд тур.

Вељко Стојнић рођен је 1999. године у Сомбору, српски је професионални бициклиста који тренутно вози за италијански тим Коратек. Бициклистичку каријеру започео је у сомборском Лотус тиму.

Ђиро д’ Италија је етапна бициклистичка трка, једна од три гранд тур трке, и једна од најпрестижнијих трка у свету уз Тур де Франс. Трка је први пут одржана 1909. године. Трка се састоји од двадесет једне етапе, у укупној дужини од 3500 километара.

На састанку одржаном у Покрајинској влади размењена су мишљења о развоју бициклистичког спорта у Војводини.

Током јесени, биће настављена и спортско-рекреативна манифестација Тур де Фрушка, која ће се одржати 23. и 24. септембра и која укључује бициклистичку трку од 90 километара.

Пријему су присуствовали и тренер са највећим резултатом у бициклизму у Србији Марко Сударић и председник Бициклистичке асоцијације војвођанских клубова „Вабк“ Иван Арпаш.