Мировић: За инфраструктурно опремање индустријских зона у Сомбору, Кикинди, Зрењанину, Србобрану, Кули и Тителу 310 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за доделу бесповратних средстава за шест локалних самоуправа за суфинансирање инфраструктурног опремања индустријско-пословних зона, вредне 310 милиона динара.

Реч је о радовима на изградњи, доградњи, реконструкцији и санацији у областима саобраћајне, комуналне, електроенергетске, топлотне и телекомуникационе инфраструктуре, као и управљања индустријским отпадом и третманом отпадних вода.

„Овим средствима обезбедићемо инфраструктуру за постојеће и за нове инвеститоре. У протеклим годинама развијали смо индустријске зоне и данас можемо да кажемо да свака локална самоуправа има потенцијал да привуче домаће и стране инвеститоре. Радили смо тимски, заједно са председником Републике Александром Вучићем и Владом Србије, и данас – од 165.000 незапослених, колико их је било пре шест година – имамо 89.000 незапослених у Војводини“, изјавио је Мировић.

Према Мировићевим речима, тиме ће бити омогућене инвестиције у индустријско-пословним зонама што ће значити и нова радна места. Постојеће фабрике у зони попут оне у Сомбору прошириће своје капацитете и отворити 300 нових радних места. У зони у Кули биће 100 нових радних места у две компаније, у Србобрану 50, док се у Зрењанину и Кикинди наставља изградња инфраструктуре, а у Тителу почиње изградња нове индустријске зоне.

За изградњу саобраћајнице у индустријској зони у Сомбору са пратећом инфраструктуром издвојено је 95,5 милиона динара, а за инфраструктурно опремање радне зоне у Тителу готово 77 милиона динара.

Опремање индустријске зоне у Кули биће суфинансирано са 56,5 милиона динара.

За изградњу јавног осветљења од индустријске зоне „Расадник“ до Светосавске улице у Кикинди опредељено је 54,2 милиона динара.

У индустријској зони у Србобрану за изградњу саобраћајне површине са пратећом инфраструктуром у новопредвиђеној улици – Улици 3 – издвојено је нешто више од 17 милиона динара.

У Зрењанину су за изградњу два прикључка прилазног пута на јавни пут издвојена средства у износу од 10,6 милиона динара.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић рекао је овом приликом да ће са ранијом подршком Покрајинске владе и реализацијом ове нове инвестиције Сомбор имати комплетно инфраструктурно опремљених 37 хектара  зоне.

Заменик Градоначелника Зрењанина Саша Сантовац захвалио је Покрајинској влади, која заједно са локалним властима наставља да улаже у развој индустријских зона на територији тог града и додао да ће Град Зрењанин  наставити са улагањем у опремање зоне са заједничким циљем развоја Зрењанина и запошљавања грађана.

Додели уговора присуствовао је и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.