Мировић: Завршена санација десет објеката Дечјег села у Сремској Каменици

„Заједничким финансијским средствима Покрајинске владе и Нафтне индустрије Србије санирано је и адаптирано двадесет купатила у свих десет објеката у којима бораве деца и млади без родитељског старања у Установи за децу и младе Дечје село ΄Др Милорад Павловић΄ у Сремској Каменици“,  изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић данас након обиласка те установе.

Вредност пројекта санације је 12 милиона динара, од чега је Покрајинска влада, преко Секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, издвојила осам милиона, док је остатак финансирала компанија НИС.

Председник Мировић захвалио је Нафтној индустрији Србије на подршци и истакао да ово није први пут да НИС своја финансијска средства улаже у овакве и друге важне пројекте на територији читаве наше земље, посебно у Војводини.

„Покренули смо данас и иницијативу да у наредних неколико недеља обиђемо и друге установе у АП Војводини, домове у Панчеву, Белој Цркви и Сомбору, да видимо да ли тамо има потребе за заједничким инвестирањем“, навео је Мировић.

У знак сећања на једног од највећих добротвора Дечјег села у његовој историји, Покрајинска влада и управа Дечјег села основали су спомен-кутак Синише Михајловића.

„Увек када будемо долазили у Дечје село, овај кутак ће нас подсећати на његово велико срце, на његову идеју и хуманитарни рад“, истакао је Мировић и захвалио на присуству брату Синише Михајловића – Дражену.

Директор Установе за децу и младе Дечје село „Др Милорад Павловић” Мирко Јанкелић нагласио је да су Покрајинска влада, ресорни секретаријат и компанија НИС још једном препознали колико је важно да Дечје село задржи статус и углед који има. Он је додао да су у кућицама у којима живе деца и млади од четири до двадесет четири године након више од десет година санирана купатила и тоалети.

„Компанија НИС посебну пажњу посвећује младима, посебно деци која су у систему социјалне заштите. Стога смо се прикључили пројекту Покрајинске владе како бисмо унапредили квалитет живота социјално осетљивих категорија друштва“, изјавио је генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев.

 

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић.