КИРС и Општина Беочин у заједничкој акцији

Беочинској општини додељена средства за стамбено збрињавање и побољшање услова становања избеглица и интерно расељених лица.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић данас је у Палати Србија у Београду потписала уговоре којима су, по овогодишњим завршеним конкурсима Комесaријата за избеглице и миграције Републике Србије, Општини Беочин додељена средства намењена стамбеном збрињавању и побољшању услова становања избеглица и интерно расељених лица.

„Према одлуци Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, општина Беочин ће на основу добијених средстава али и финансијским учешћем локалне самоуправе, располагати буџетом од 1.950.000 динара за куповину куће са окућницом за једну избегличку породицу, док ће за побољшање услова становања доделом грађевинског материјала за избегличке породице располагати са 1.600.000 динара, а за интерно расељена лица са 800.000 динара. Драго нам је што је по завршеним овогодишњим конкурсима Комесеријата и општина Беочин једна од јединица локалних самоуправа које су добила средства. Верујем да ћемо на локалу овим буџетом успети да помогнемо онима којима је то најпотребније.“, истакла је Јанковић након данашњег потпсивања уговора.