ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК У СРПСКОЈ КОШАРЦИ: Црвена звезда после шест година поново мења име

Компанија Меридианбет постала је насловни спонзор КК Црвена зведа!

Финиш 2022. године донео је много узбуђења када се ради о српској кошарци, а вечерас је одјекнула права “бомба” – након тачно шест година Црвена звезда поново мења име!

Како је саопштио председник Црвене звезде, Небојша Човић, од 1. јануара 2023. године клуб ће се звати Црвена звезда Меридианбет.

Свечаној конференцији за медије и коктелу који је уприличен тим поводом присуствовали су представници Црвене звезде, председник клуба Небојша Човић, директор клуба Немања Васиљевић, као и представници компаније Меридиан, директор Млађан Животић и директор маркетинга Дамјан Стаменковић.

Према речима првог човека Црвене звезде, Небојше Човића, ради се о “историјском уговору”, који уједно представља и највећи спонзорски уговор са приватном компанијом у историји српске кошарке.

Како је истакнуто, уговор ступа на снагу након Нове године и од утакмице са Сплитом у АБА лиги, односно утакмице са Валенсијом у Евролиги, кошаркаши Црвене звезде ће носити нови лого на својим дресовима, као и свим осталим пратећим деловима опреме.

Истовремено, посебно је акцентовано ново име клуба – Црвена звезда Меридианбет.

Реч је о вишегодишњој сарадњи, а како Небојша Човић истиче, Црвена звезда је уговором са компанијом Меридиан направила велики искорак.

 

„Потписивање оваквог уговора за Црвену звезду Меридианбет значи много. Наш клуб је прошао пут од клуба који је прошао период подизања и стабилизације који нимало није био лак, до клуба који је вишеструки освајач трофеја и редовни учесник Евролиге. Уз то, што је за нас такође важно, Црвена звезда је организационо подизала лествицу и стандарде. И све то остварено је великим радом“, рекао је Човић на почетку конференције за медије.

Према његовим речима, након остварене сарадње са компанијом Меридианбет, клубу ће свакодневно функционисање бити знатно олакшано.

 

„Овим уговором направили смо крупан искорак као клуб који, и поред свега учињеног, жели још боље и још више. Изузетно нам је задовољство што је таква компанија као Меридианбет препознала шта радимо и као наш партнер сада жели да заједно отворимо једно потпуно ново поглавље у животу нашег клуба. КК Црвена звезда Меридианбет са оваквом подршком и пријатељима биће у будућности много лакше да свакодневно живи, ради, и сања о још вишим циљевима које милионска армија навијача нашег клуба и заслужује! Хвала још једном Меридианбету на огромном поверењу које нам је указао. Спремни смо да заједно идемо ка новим победама“, закључио је Небојша Човић.

 

Нема сумње да ће Црвена звезда уз нову сарадњу и подршку имати још више успеха, како на европском, тако и на регионалном путу.

Испред компаније Меридианбет, која је позната као компанија која улаже у српски спорт, присутнима на конференцији обратио се и директор маркетинга, господин Дамјан Стаменковић.

“Испред компаније Меридиан бих изразио велико задовољство на постизању договора за насловно спонзорство КК Црвена звезда, а од 1. јануара, КК Црвена звезда Меридианбет, на шта смо веома поносни. Ово је велики корак, како за нас, тако верујемо и за Црвену звезду и веома се радујемо будућој сарадњи. Заједнички циљеви су јасни и обострано ћемо дати све од себе да до њих и стигнемо”, рекао је господин Стаменковић и додао:

“Меридианбет као најстарија српска компанија у беттинг индустрији, а уједно и светска која послује на преко 20 тржишта и четири континента, ће у наредном периоду пружити подршку највећем бренду у региону и једном од највећих брендова у Европи и свету, Црвеној звезди, и верујемо да ће колаборација два гиганта у својим областима бити пун погодак”, нагласио је господин Стаменковић.

Он је открио и неке детаље уговора, те истакао да се нада да ће сарадња допринети да црвено-бели остваре високе циљеве које су зацртали.

“Потписали смо вишегодишњи уговор, највећи у историји регионалне кошарке, сигурно и највећи уговор постигнут са приватном фирмом у српском спорту, јер на овај начин желимо да допринесемо спорту у Србији и заједно са Црвеном звездом, а не само у овој сезони, већ и наредних година постижемо велике успехе. Иако сарадња тек почиње, јасно је да ће овај “историјски уговор” знатно допринети у остваривању високих циљева који су зацртали на Малом Калемегдану”, изјавио је господин Стаменковић.

Јасно је, квалитет на обе стране је препознат и нема сумње да ћемо у будућности бити сведоци још већих успеха и Црвене звезде и компаније Меридиан.