За 2. јун расписани избори за одборнике скупштина градова и општина

Preuzeta fotografija

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић расписала је изборе за одборнике 66 јединица локалне самоуправе.

Председница парламента Ана Брнабић одлуку о расписивању избора за 2. јун потписала је у Дому Народне скупштине.

Брнабићева је указала да су се усвајањем Измена и допуна закона о локалним изборима стекли услови за расписивање избора у 66 јединица локалне самоуправе.

“Радује ме што смо из парламента послали снажну поруку свим нашим грађанима да смо као њихови изабрани представници кадри и способни да разговарамо и да постигнемо договор упркос свим нашим разликама. Као што сам и рекла, након постигнутог договора о датуму избора сматрам да је овакав договор победа свих одговорних људи“, навела је Брнабићева.

Председница Скупштине је позвала све политичке актере да воде рачуна о томе да политика не треба и не сме да буде средство које раздваја људе и да је заједничка обавеза да се политички систем развија у демократском правцу који промовише дијалог, узајамно поштовање и већи степен разумевања.

“Као председница Народне скупштине Републике Србије наставићу да инсистирам да ово највише представничко тело свих грађана Републике Србије поштује и промовише управо такве вредности. Желим свима успешне изборе“, навела је Ана Брнабић.