ЗАЈЕДНИЧКОМ АКЦИЈОМ ОПШТИНЕ БЕОЧИН И НП ФРУШКА ГОРА ОЧИШЋЕНА ДИВЉА ДЕПОНИЈА У БЕОЧИНУ

Заједничком акцијом Општине Беочин и Националног парка „Фрушка гора“ данас је у Беочину очишћена дивља депонија у близини дунавског канала.

Овим поводом председница општине Биљана Јанковић је заједно са директором НП „Фрушка гора“ Живком Цветковићем обишла терен и истакла да је током радова на чишћењу овог природног подручја уклоњено око 400 кубика грађевинског, баштенског и другог отпада.

„Депонија која је настала у близини дунавског канала се налази поред главног пута на излазу из Беочина и имали смо заиста велики број пријава грађана за ово подручје. Будући да се парцела налази у власништву НП Фрушка гора драго ми је што смо заједнички брзо реаговали и спровели радове на чишћењу. Настављамо даље уз појачан инспекцијски надзор а посебан апел упућујемо суграђанима да не одлажу отпад у природи и на за то непредвиђена места као и да наставе да пријављују проблеме инспекцијским службама Општинске управе.“, рекла је Јанковић.

Председница Јанковић је додала је Општина Беочин у протекле две недеље спровела радове на чишћењу још две дивље депоније које су настале на државном земљишту у Раковцу и Лугу те да је у плану и решавање питања велике депоније у Беочину која се простире на чак 3.620 квадратних метара уз обавезно постављање видео надзора.

Директор Националног парка „Фрушка гора“ Живко Цветковић истакао је да ће на овој, али и свим осталим локацијама које су у надлежности НП „Фрушка гора“, бити додатно ангажована чуварска служба као и да ће ово јавно предузеће у наредном периоду поставити више канти за отпатке на територији националног парка.

„Поред чишћења великих, дивљих депонија које настају у природи, желимо да омогућимо бољу комуналну инфраструктуру и за шетаче и посетиоце Фрушке горе те је план да се појачају локлације на којима ће бити постављене и канте за отпатке. Свакако, подсећамо посетиоце на правила понашања у природи и надамо се да ћемо кроз сарадњу са општинама заједно омогућити лепша и чистија излетишта и подручја Фрушке горе за све нас.“, истакао је Цветковић.

фото: Исмет Адемовски, Општина Беочин