До 15. јануара отворене пријаве за послодавце за дуално образовање

Сви заинтересовани послодавци могу да се пријаве за реализацију дуалног модела образовања до 15. јануара, за неки од чак 83 образовна профила који су у понуди за школску 2024/2025. годину, најавили су данас из ПКС.

Руководилац Центра за едукацију и дуално образовање Привредне коморе Србије Мирјана Ковачевић каже да они традиционално, у овом периоду године, раде на прикупљању потреба привреде за кадровима.

„Послодавци исказују потребе за ученицима различитих образовних профила путем специјализованог веб портала дуалног образовања. Међу 83 образовна профила налази се и 10 нових, а као они за којима постоји велика потреба на тржишту рада издвајају се возач моторних возила, техничар електронике и аутоматике, електротехничар за електронику на возилима и др. На бази потреба привреде кроз институционално партнерство и сарадњу Министарства просвете и Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Србије биће креиран План уписа у средње школе за наредну школску годину“, објашњава Ковачевић.