Десет награда за две представе пећиначког Културног центра

Две представе рађене у продукцији централне установе културе општине Пећинци освојиле су десет награда на Зонској смотри аматерских позоришта Срема која је, од 17. до 24. априла, одржана у организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине и Културно-образовног центра општине Беочин под покровитељством општине Беочин. Селектор овогодишње смотре био је позоришни и телевизијски редитељ и књижевник Милан Миша Белегишанин који је 20. априла погледао представе пећиначких аматера у холу и на сцени беочинског Културно-образовног центра.

Одлуком селектора, црнохуморна камерна монодрама под називом “Косана, удовица овдашња” рађена по причама из књиге “Дивани са шора” Ђоке Филиповића у режији Слободана Станковића остварила је пласман на 30. Војвођански фестивал нових и камерних театарских форми који се одржава у Бачкој Паланци почетком јуна. Мерима Радивојевић која тумачи лик Косане освојила је чак 4 награде: две дипломе селектора за најбоље глумачко остварење на смотри и најбољи сценски говор, као и две дипломе жирија публике за најбољу главну женску улогу у представи и на смотри.

Камерна дуодрама под називом “Игре у песку” рађена по тексту Михала Валчака у адаптацији и режији Бојана Наића такође је остварила пласман на 30. Војвођански фестивал нових и камерних театарских форми. Теодора Ђукић која тумачи лик Миле и Алекса Влаинић који тумачи лик Алексе награђени су похвалама селектора за глумачка остварења на смотри, док их је и жири публике наградио дипломама за најбољу женску и мушку улогу у представи.

Обе представе су рађене под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, а премијерно ће бити изведене крајем маја у оквиру обележавања манифестације “Дани општине Пећинци”.