Гујон за ТВ Фрушка гора: Храброст косовских Срба треба да буде пример свима нама

„Важно је да знама куда идемо, а то је будућност са Србијом која се развија и свако од нас има улогу у томе“ Гујон за Тв Фрушка гора

Арно Гујон директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и члан председништва СНС-а гост је новог издања емисије Отворени студио која ће се емитовати вечерас од 20ч на каналу Телевизије Фрушка гора.

Гујон као познати хуманитарац који помаже Србима на Косову истакао је да је помоћ хуманитарне организације на почетку била скромна али идеја водиља је била часна што је било најважније.

„Како је наша организација расла реновирали смо 55 школа на територији Косова и Метохије, изградили 123 фабрике, поделили смо пластенике и домаће животиње народу који се бави пољопривредом „, истакао је Гујон и додао “ Нисмо никада одустали зато што смо видели храброст у косовским Србима , а њихова храброст треба да буде пример свима нама“ .

На основу заслуга у свом хуманитарном раду, Арно Гујон је добио држављанство Србије 2015. године. Добитник је и других признања и одликовања међу којима су Орден Светог Саве првог степена „за делотворну љубав показану свесрдним и несебичним залагањем у прикупљању и пружању неопходне материјалне и финансијске помоћи за нашу Свету Цркву и страдални народ на Косову и Метохију, као и за истрајно сведочење истине о животу нашег народа у овој српској покрајини” али и Повељу Витеза Светосавског пацифизма Министарства спољних послова Републике Србије за хуманитарни рад на Косову и Метохији као и за залагање у Француској за промену слике о Србији.

„Свако може да пруж свој допринос, важно је да знамо куда идемо а то је ка будућности са Србијом која се развија и свако од нас има улогу у томе“, истакао је Гујон гостујући на каналу Тв Фрушка гора.

Говорећи о свом раду са Србима који живе у дијаспори, Гујон је истакао да је наша дијаспора пре свега велики економски потенцијал и када би се само један део тих људи вратио у Србију, доживели бисмо демогравски процват, а тај тренд повратка постоји сада када се Србија развија, нагласио је Гујон.

Целу емисију можете погледати вечерас од 20 часова на каналу ТВ Фрушка гора.