Вучић присуствује отварању Тојо Тајерса 14. децембра, компанија тражи високообразовану радну снагу

FOTO/ Tojo Tajers

Свечано отварање јапанске компаније Тојо Тајерс у Инђији заказано је за 14. децембар. У овој компанији у току су последње припреме пред званични почетак рада, а компанија интензивно ради на запошљавању кадрова, нарочито висококвалификованих, па је тако Тојо Тајерс учествовао на сајму запошљавања који је одржан на Факултету техничких наука у Новом Саду.

„Оно што ми користимо су најсавременије технологије. У склопу фабрике је такође постојећа тест трака за тестирање самих пнеуматика као и соларна електрана, бифокална, најмодерније технологије. Оно што би нама било потребно да бисмо ми остварили наше циљеве јесу млади кадрови пре свега инжењери различитих струка и с тим у вези нама је велико задовољство да присуствујемо на овом сајму“, рекао је Радисав Пераловић из компаније „Тојо Тајерс“, у Инђији. 

Представници јапанског гиганта осим запошљавања, младим љидима нуде и различите ангажмане у виду праксе под менторством, а који касније могу и свој посао пронаћи управо у Тојо Тајерсу.

Управо чињеница да на Факултету техничких наука студира преко 17000 студената у 36 усмерења јесте разлог због којег су многе велике компаније учествовале на сајму.

„Идеја оваквих манифестација јесте да обезбедимо да млади људи који јесу будућност Србије остану у Србији. Мени је драго што политика Владе Србије, Покрајинске владе и преивредних субјеката, и ја се захваљујем њима, али и младим људима који су ово организовали, као и компанијама које су се одазвале управо базирана на томе да стварамо оквир да млад човек када заврши факултет може да се запосли у струци и да остане у земљи. Ништа нам не значи све што радимо уколико нам људи одлазе, а ово је један од најбољих начина да помогнемо младима да се запосле, заснују своју породицу и да остану у Србији“, рекао је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам. 

Подсетимо, јапанска компанија Тојо Тајерс која се бави производњом гума дошла је у Србију 2019. Године када је почела да гради огромно модерно фабричко постројење у индустријској зони у Инђији, а како је претходно најавио председник Општине Инђија Владимир Гак, на свечаном отварању Тојо Тајерса у Србији присуствоваће председник Србије Александар Вучић.