Вучић испунио обећање: Почиње реконструкција Индустријске улице у Руми

Индустријска улица у Руми једна је од воема прометних улица у граду. Дуж целе улице приметна су бројна оштећења, те је улица прилично зрела за једну потпуну реконструкцију, што је приликом своје последње посете Руми и обећао председник Србије Александар Вучић.

„Много смо фабрика довели у Руму, али сада морамо да радимо на ономе што иде све остало. И зато ћемо веома брзо кренути у, да не кажем у рехабилитацију, већ потпуну замену асфалта пута, постављањем потпуно новог у Индустријској улици. То је четири и по километра рекао бих најпрометније улице у Руми. Тиме ћемо заштити људе и жене који раде у фабрикама и који из различитих смена се враћајус војим кућама“, рекао је  Александар Вучић, председник Србије.

С обзиром на то да у моменту када је креиран буџет није било познато да ће се овај вредан пројекат реализовати, одборници скупштине Општине Рума су на последњој седници у оквиру ребаланса буџета предвидели буџетску позицију за овај пројекат.

„Дакле од оног искључења са надвожњака па до кружног тока Ригов млин. То је заиста једна жила куцавица нашег града. Саобраћајница је била у лошем стању. Ми смо вршили преговоре са надлежним републичким предузећима за одржавање путева“, појаснио је Стеван Ковачевић, председник Скупштине Општине Рума.

Индустријска улица представља једну од важнијих улица када је у питању транзит, јер представља својеврсну обилазницу центра града. Изградњом нове аутобуске станице Индустријска улица још више је добила на значају.

„У склопу реконструкције Индустријске улице која почиње ускоро, јер је наиме председник обећао да ћемо добити реконструкцију ове велике улице. То се сада и реализује. У оквиру реконструкције Индустријске улице и овај простор испред аутобуске станице добиће адекватно проширење које је пројектним решењем и предвиђено како би се и тај део испоштовао и како би то било онако како заслужује и како доликује“, каже Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Индустријска улица у Руми једна је од најдужих улица у Руми која повезује улазак и излазак из града у правцу исток – запад и која пролази кроз индустријску зону. Улица је услед времена и значајног протока саобраћаја у лошем стрању, поготово коловоз који је на више места оштећен – додуше и више пута поправљан, а потпуном реконстуркцијом ова улица ће не само добити нови изглед, већ ће бити и далеко безбеднија за све учеснике у саобраћају.

Весна Самарџија