Вучевић и Мојсиловић обишли породицу страдалог припадника Војске Србије из Старе Пазове

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас породицу страдалог припадника 72. бригаде за специјалне операције заставника Мијодрага Тошковића у Старој Пазови и изјавили саучешће.

Вучевић и Мојсиловић су том приликом истакли да ништа не може да надомести губитак супруга и оца, а да је Војска Србије изгубила храброг и искусног припадника, који је све додељене задатке извршавао посвећено и одговорно.

Они су поручили да ће Министарство одбране и Војска Србије увек бити уз породицу Тошковић.

Саучешће је, том приликом, породици изјавио и председник Oпштине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Раније данас, начелник Генералштаба обишао је војни комплекс „Орешац” и локацију на каналу Дунав–Тиса–Дунав где је страдао заставник Тошковић и разговарао са припадницима 72. бригаде за специјалне операције и Жандармерије.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје деце.

Такође, Вучевић и Мојсиловић посетили су и повређеног припадника 72. бригаде за специјалне операције старијег водника Бранка Војводића, који је примљен на Војномедицинску академију, након задобијања тешких повреда приликом десантирања из хеликоптера на водену површину канала ДунавТисаДунав, у оквиру војног комплекса Орешац.

Повређеног старијег водника Војводића посетио је и командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан.

О здравственом стању пацијента известио је начелник Одељења за интензивну терапију на Клиници за анестезиологију и интензивну терапију ВМА пуковник Иво Удовичић.

Старији водник Војводић по пријему на ВМА хитно је оперисан. Иако постоперативни ток протиче уредноњегово стање је и даље озбиљно, налази се на Клиници за анестезиологију и интензивну терапију и о његовом опоравку води рачуна конзилијум лекара специјалиста ВМА.

Посети су присуствовали и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал Радивоје Анђелковић и заменик начелника ВМА бригадни генерал Драган Динчић.