Воде Војводине: Редовна одбрана од поплава код Сремске Митровице

Фото/ Воде Војводине

Јавно водопривредно предузеће “Воде Војводине” је саопштило је да је уведена редовна одбрана од поплава на четрдесет трећем километру насипа на реци Сави у зони Сремске Митровице. Водостај данас износи 660 цм, што је пет центиметара висе у односу на границу висине водостаја за увођење редовне одбране.

Данас је на Сави код Сремске Митровице врх поплавног таласа, а према прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода Србије, у наредним данима очекује се благи пад водостаја. Када је у питању Сава код Шапца, водостај се креће око границе ванредне одбране од поплава.

Водевојводине саопштавају да се ситуација на терену редовно прати и да сустручне службе спремне, да уколико буде потребе, у складу са својим надлежностима предузму одговарајуће мере.

Подсетимо, претходно је проглашена ванредна одбрана од поплава на реци Сави код Јамене, док је редовна одбрана проглашена и од границе са Хрватском до Сремске Раче у дужини од скоро 35км, као и код Хртковаца и Јарка за које је меродаван водомер Шабац, саопштили су надлежни.