Влада продаје 30.000 тона пшеничног брашна по субвеционисаној цени

FOTO/ pixabay

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас да је Влада донела одлуку да по субвенционисаној цени прода 30.000 тона пшеничног брашна „Т-500” нашим произвођачима хлеба.

Момировић је, након потписивања одлуке о расподели првих 27.218 тона овог брашна по субвенционисаним ценама, поручио да ће Влада у наредном периоду успети да обезбеди најниже цене основних животних намирница, пре свега за социјално угрожене грађане.

У овим тешким околностима када је на истоку Европе рат и угрожени су ланци снабдевања, држава је успела да обезбеди ниске цене пре свега хлеба, уља, соли и шећера, навео је он и нагласио да су ове намирнице у нашој земљи ако не најјефтиније, онда међу најјефтинијим у Европи.

Влада је донела Закључак о интервентној продаји 30.000 тона пшеничног брашна „Т-500” произвођачима хлеба, из залиха Републичке дирекције за робне резерве. Након спроведеног поступка донета је одлука о количинама брашна које произвођачи хлеба могу да купе од Дирекције по цени од 33 динара по килограму, са ПДВ-ом.

Одлуком је распоређено укупно 27.218,4 тона. Преостала количина брашна од 2.206 тона биће распоређена произвођачима хлеба по новом јавном позиву, који је данас објављен на сајту Министарства унутрашње и спољне трговине.

Извор/ Влада Србије