Бесплатна анализа ЦРП-а у лабораторији Дома здравља у Руми, настављају се улагања

Foto/ Arhiva

Приликом недавне посете Дому здравља у Руми поводом уручења новог санитетског возила и најсавременијег ултразвучног апарата, председница Општине Рума Александра Ћирић истакла је да је током ове године доста уложено у Дом здравља, али и да се улагања настављају.

„Поред тога Општина је издвојила средства и за мобилијар. Ту пре свега мислим на неопходну рачунарску опрему, штампаче, столове, столице и што је најважније заменили смо столице у чекаоницама, најпре на дечијем одељењу. Потом и на другим одељењима. Оно што нас очекује до краја године јесте и опремање службе Хитне помоћи. Ту се очекује кречење, фарбање, замена плочица и поставка нових врата“, навела је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Од медицинске опреме купљни су и апарати и опрема за стоматолошку службу, док су за медицину рада набављени орторајтер, ЕКГ, спирометар, аудиометар и отоскоп,а служа за здравствену заштиту деце добила је висинометре, отоскопе и шприц за испирање уха.

Председница је истакла и да су значајна средства опредељена и за лабораторију Дома здравља.

„Наши суграђани већ од пре неколико месеци имају неке анализе бесплатно да раде а сада су све морали приватно. А најважнији је ЦРП реагенс који је током прошле две године током короне заиста био неопходан и морали су да плаћају. Ми смо одлучили да оно што општина може да донира, да већина тих реагенаса и тих лабораторијских налаза буде бесплатна и то ћемо наставити и наредне године, како би наши суграђани имали квалитетну прву помоћ и не само то, већ и лечење и остале услуге које очекују од наших лекара“, навела је Ћирић.

Како је објављено, купљена је и нова телефонска централа, како би се смањило чекање док се не успостави веза. На званичном профилу председнице општине на друштвеним мрежама наводи се да је за за набавку медицинске опреме и мобилијара за Дом здравља у Руми из буџета опредељен износ од 24,7 милиона динара.