Беочин: У појединим деловима проглашена ванредна ситуација

Према данашњим извештајима дежурних ватрогасних јединица и надлежних служби, санирање последица обилних падавина које су током протеклог викенда погодиле подручја општине Беочин и данас је настављено.

На заседању Штаба за ванредне ситуације у појединим деловима општине Беочин – месним заједницама Черевић и Раковац, проглашена је ванредна ситуација због последица обилних падавина праћених градом услед чега су се појавила и клизишта, значајна оштећења од бујице, наноси са споредних улица који су се слили на регионални пут, подизања асфалта у улицама, продирања воде у стамбене и помоћне објекте и др.

Ванредна ситуација на подручјима месних заједница Раковац и Черевић проглашена је у циљу предузимања хитних оперативних мера санације и заштите на угроженом делу територије општине Беочин.

Општина Беочин је предузела мере санације и помоћи грађанима у виду ангажовања додатне механизације како би се улице и домаћинства погођена бујицом очистиле и санација је у току.

Услед падавина током вечери дошло је до привременог задржавања воде на улазу у селу Сусек а саобраћај се на појединим деоницама главног пута повремено отежано одвија услед одрона и земљаних наноса.

Подручја су обележена адекватном сигнализацијом а припадници беочинске ватрогасне јединице, дежурне полицијске екипе, дежурне службе јавних предузећа ЈКП „Беочин“ и ЈП „Топлана“ као и дежурне службе „Бачка пута“  су на терену и настављају са превентивним обиласцима критичних тачака током ноћи и интервенишу на угроженим подручјима.

Приватне фирме које су ангажоване и распоређене на подручјима месних заједница су у приправности и спремне да махнизацијом помогну када за то буде неопходно.

Грађани се могу обратити дежурним службама позивом на бројеве

192 Полиција

193 Ватрогасна служба

194 Хитна помоћ

Такође проблеме и штету могу пријавити и инспекцијским службама Општинске управе Беочин позивом на број 021 870 260 или путем мејла vesna.popovic@beocin.ls.gov.rs

фото: Исмет Адемовски