Беочин добија ново дечије игралиште у Новоградњи

Беочински малишани ће током децембра добити ново дечије игралиште у Новоградњи које је према гласовима грађана општине Беочин у прошлогодишњем циклусу партиципативног буџетирања изгласано као победнички предлог за реализацију општинским буџетом у 2022. години.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић данас је са сарадницима обишла терен и разговарала са извођачима радова за чије је извршење договорен рок од три недеље.

Игралиште у Новоградњи биће постављено у две целине на зеленој површини између улица Доситеја Обрадовића и Милоша Црњанског а љуљашке, тобогани, њихалице и модерне мултифункционалне справе за пењање и игру су само неки од мобилијара који је предвиђен за рекреацију и дружење наших најмлађих суграђана на овом простору.

„Задовољство ми је да најавим да је изградња игралишта у Новоградњи тек почетак планова које Општина Беочин има за наредни период како би се унапредили услови за боравак деце и омладине на отвореном. И поред могућности које пружа партиципативно буџетирање, Општина је овакве потребе грађана препознала као важне те ће уређење јавних површина кроз креирање садржаја за децу и младе бити један од приоритета не само у Беочину већ и у околним местима.“ истакла је председница Јанковић током данашњег обиласка терена.