Баста отворио боксерски турнир у оквиру пројекта Кросбокс

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста отворио је данас интернационални ревијални турнир у боксу, који је једна од активности обухваћених пројектом прекограничне сарадње Мађарска–Србија „Спортско унапређење бокса у прекограничном региону – Кросбокс (Crossbox)“.

Секретар Баста пожелео је такмичарима успешне борбе и нагласио важност коју овај пројекат има у популаризацији бокса.

„Овим пројектом желимо да развијамо, унапредимо и популаризујемо бокс у пограничном подручју. Настојимо да мотивишемо што више младих талентованих боксера и да им пружимо прилику да учествују на што више такмичења, јер је то од суштинског значаја за опстанак и развој овог спорта“, рекао је Баста.

На турниру учествују такмичари из Боксерског клуба „Сегедин“ из Мађарске и војвођанских клубова, а на програму је 12 мечева, 11 у мушкој и један у женској конкуренцији.

Носилац пројекта и организатор турнира је Покрајински секретаријат за спорт и омладину у сарадњи са мађарском непрофитном организацијом ДЈЛ из Сегедина, уз техничку подршку Боксерског савеза Војводине.

Укупна вредност пројекта је 193.585 евра, а Европска унија га је суфинансирала путем Програма за прекограничну сарадњу Интеррег – ИПА са 164.547 евра.