Асфалтирање улице у Хртковцима

Председница Општине Рума данас је посетила село Хртковци, једно од највећих села у румској општини које према речима председнице захтева и велика улагања, те је зато обишла радове на асфалтирању улице Милоша Црњанског у дужини од преко 1300 метара.

„Зашто баш ова улица? Управо из тог разлога што су мештани апеловали да је ово једна од најлошијих улица у селу и да свакако захтева реконструкцију и комплетно асфалтирање. Имали смо један период са ниским температурама одмах смо кренули у реализацију и испуњење овог обећања, тако да сам дошла да обиђем како теку радови на асфалтирању улице и попричала сам са мештанима и прилично су задовољни, имамо похвале да даље и радимо“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Како је најавила оно што даље најављујем јесу радови на Дому културе у Хртковцима, где је већ завршен део радова, у шта се председница уверила приликом посете овом селу за Светог Саву.

„Видели смо да је сала прилично лепо уређена, окречена, подови урађени, да су урађене електроинсталације, остало је да се уведе централно грејање које је свакако битна ставка јер је то велики објеката ,а овде постоји велико културно уметничко друштво тако да деца немају где да вежбају у зимском периоду. Вредност ових радова је веома значајна,вредна и заслужује да се и овај дом обиђе и свакако да ово село заслужује да се уложи у дом културе“, рекла је Ћирић. 

Ћирић је подсетила и да ће се у наредном периоду улагати и у школски објекат, у оквиру претходно издвојених 40 милиона динара за обнову објеката образовних установа, чиме ће се како је рекла створити бољи услови живота, а уједно ће бити и испуњена обећања која су дата почетком 2022. године.