Udruženje bubrežnih bolesnika u Staroj Pazovi Udruženje bubrežnih bolesnika u Staroj Pazovi
Osnivačka skupština Udruženja bubrežnih invalida održana je u nedelju u staropazovačkom parku u Klubu za Dnevni boravak, čime je to  udruženje zvanično započelo svoj... Udruženje bubrežnih bolesnika u Staroj Pazovi

Osnivačka skupština Udruženja bubrežnih invalida održana je u nedelju u staropazovačkom parku u Klubu za Dnevni boravak, čime je to  udruženje zvanično započelo svoj rad. Centar za hemodijalizu u Staroj Pazovi postoji od 2012. godine, što  je svakako od velikog značaja za bubrežne bolesnike koji od tada ne moraju da putuju do Zemuna ili Sremske Mitrovice.

Ovo udruženje prvenstveno za cilj ima povećanje informisanosti o bubrežnim bolestima, kako bi oboleli lakše podneli nevolje koje bolest donosi. Bitno je  da se podigne nivo svesti kako kod bolesnika tako i generalno u društvu. Najmučniji je prvi odlazak na dijalizu napomenuo jedan od osnivača ovog udruženja Duško Stublinac.

U ovoj sremskoj opštini 43 pacijenta svaki drugi dan provode po četiri sata u Centru za hemodijalizu. U Novom Sadu postiji savez organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije, a u Srbiji postoji oko 60 udruženja ovog tipa.

Foto: RTV

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar