U Sremskoj Mitrovici održano finale kviza „SIRMIJUM – CARSKI GRAD“ U Sremskoj Mitrovici održano finale kviza „SIRMIJUM – CARSKI GRAD“
U sredu, 30. maja, u organizaciji Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a u... U Sremskoj Mitrovici održano finale kviza „SIRMIJUM – CARSKI GRAD“

U sredu, 30. maja, u organizaciji Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ održano je finale kviza „SIRMIJUM – CARSKI GRAD“.

Kviz se sastojao od više igara: igra znanja, recitovanje, literarni rad, likovni rad i igre spretnosti. Takmičari, na nivou IV razreda osnovnog obrazovanja, koji su prošli selekciju u polufinalu, pokazali su odlično znanje u poznavanju Sirmijuma, našeg drevnog Grada, odgovarajući na pitanja, koja su bila pripremljena od strane stručnog žirija: Jelene Nedić, profesora engleskog jezika i književnosti i Gorane Lemajić, dipl. istoričara. Autori literarnih radova, nadmetali su se na temu „Moj Grad Carski-Sirmijum“, a one najbolje odabrala je članica žirija Zorica Miščević, profesor srpskog jezika i književnosti. Recitatori su govorili stihove iz zbirke pesama za decu, autora Nedeljka Terzića „Cezar u kornetu“, a likovne radove, koji su inspirisani ostacima Sirmijuma, nagradio je član žirija Milan Kardaš, likovni pedagog.

U ekipnom takmičenju, igri znanja, I mesto osvojila je OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, II mesto OŠ „Jovan Popović“, a III mesto dobila je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. U nadmetanju, najbolji literarni rad, I mesto dobio je Ognjen Mišura iz OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“, Mačvanska Mitrovica, II mesto Brankica Savić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, Laćarak, a III mesto osvojio je Stefan Hadžić iz OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Manđnjlos. Najbolji u recitovanju bili su: I mesto Ana Koviljac iz OŠ „Jovan Popović“, II mesto Iva Tenji iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ i III mesto Lana Stanković iz OŠ „Sveti Sava“ . I mesto za najbolji likovni rad, osvojila je Isidora Nikolić iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“, Laćarak, II mesto dobio je Andrej Čekerinac iz OŠ „Sveti Sava“, a III mesto dobila je Teodora Stević iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Kviz je održan pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar