Pola veka Ansambla “Branko Radičević” Pola veka Ansambla “Branko Radičević”
Ansambl narodnih igara i pesama “Branko Radičević” iz Rume proslavlja ove godine 50 godina postojanja. Veliki jubilej će biti dostojno proslavljen, a tim povodom... Pola veka Ansambla “Branko Radičević”

Ansambl narodnih igara i pesama “Branko Radičević” iz Rume proslavlja ove godine 50 godina postojanja. Veliki jubilej će biti dostojno proslavljen, a tim povodom biće izdata i monografija posvećena radu ANIP-a.

Kako bi se što kvalitetnije i sveobuhvatnije pripremio materijal za monografiju, ANIP “Branko Radičević” je pozvao sve građane koji su na bilo koji način bili povezani sa društvom, ili imaju fotografije i dokumente o radu društva da ih kontaktiraju.

Jubilej pola veka postojanja će proslaviti i Gradski tamburaški orkestar „Branko Radičević“, s obzirom da su današnja dva društva osnovana kao jedno, tada pod nazivom KUD „Branko Radičević“.

Rukovodstva društva su se 2000. godine dogovorila da se KUD razdvoji na folklorno i tamburaško društvo i od te godine oni rade kao samostalna udruženja. Zbog zajedničkih početaka, sve što ANIP prikupi od istorijske građe biće dragoceno i za naš gradski tamburaški orkestar.

Svi građani koji smatraju da mogu pomoći ANIP-u “Branko Radičević” mogu ih kontaktirati na mejlove:
anip@brankoradicevic.org.rs, pecaanip@gmail.com.

Izvor: ruma.rs

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar