20 godina likovne kolonije  u Gerontološkom centru “Srem” 20 godina likovne kolonije  u Gerontološkom centru “Srem”
Izložba povodom obeležavanja 20 godina održavanja likovne kolonije u Geronotološkom centru “Srem” u Rumi je svečano otvorena u Srpskoj čitaonici u Irigu, 22.10.2018. u... 20 godina likovne kolonije  u Gerontološkom centru “Srem”

Izložba povodom obeležavanja 20 godina održavanja likovne kolonije u Geronotološkom centru “Srem” u Rumi je svečano otvorena u Srpskoj čitaonici u Irigu, 22.10.2018. u 17.00 časova.

Goste su pozdravile, u ime domaćina – direktorka Čitaonice Vera Novković, ispred Gerontološkog centra “Srem” – Jasmina Brašančević, rukovodilac službe socijalnog rada, a akademska vajarka Ljiljana Vojvodić je goste upoznala sa dugogodišnjom saradnjom likovnih umetnika sa Gerontološkim centrom.

Otvaranje izložbe je obeležio susret tri umetnosti: poeziju su prikazali korisnici GC “Srem” Ivanka Burčik, Vukosava Filipović i Nikola Beus, a muzika je zastupljena klavirskim kompozicijama koje je izvela Iva Babić iz iriškog ogranka Osnovne muzičke škole “Teodor Toša Andrejević” iz Rume. Izložene su 42 slike i tri skulpture od 40 autora, koji su tokom proteklih 20 godina bili učesnici kolonija u GC “Srem”.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar