„Zelene jaslice“ u Rumi dobijaju novi izgled

„Zelene jaslice“ u Rumi, uskoro nece biti zelene. Zgrada ovog vrtica će, zahvaljujući Opštini dobiti novi izgled. U toku su radovi na obnovi fasade i celokupne spoljašnjosti objekta, koje je danas obišao predsednik opštine Sladjan Mančić. On je istakao da bi rekonstrukcija trebalo da bude zavrsena do kraja ovog meseca i da je za tu namenu iz budžeta izdvojeno oko 600.000 dinara.

U objektu rumskog vrtića „Poletarac“, u ogranku poznatijem kao „Zelene jaslice“, trenutno je 75 dece uzrasta od 1 do 3 godine, svi oni kao i zaposleni u tom vrtiću, uskoro će imati priliku da borave u rekonstruisanom objektu, koji će svojom obnovljenom spoljašnjosti na pravi način krasiti deo grada u kom se nalazi.

Predsednik Opštine Ruma, prilikom obilaska radova na obnovi fasade tog objekta, istakao je da se koristi prilika da se, dok vrtić ne radi u punom kapacitetu, uredi spoljna fasada i stolarija tamo gde je to potrebno, te da se do povratka dece u jaslice, za njih obezbede najbolji uslovi.

Direktor Predskolske ustanove „Poletarac“, zadovoljan je što će zgrada koja je i pod zaštitom države, dobiti novi sjaj i oslikavati lepotu koja se i krije unutar zidova, a to je upravo lepota mladosti i lepota dece.

Spoljni obim objekta koji se sređuje je oko 700 m kvadratnih, a za tu namenu iz opštinskog budžeta je izdvojeno nešto ispod 600,000 dinara, a očekuje se da radovi budu završeni do kraja ovog meseca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*