Zelena salata i šampinjoni otkupljeni od povrtara, a podeljeni penzionerima

Zelena salata i zlatni šampinjoni, koje je Opština Ruma otkupila od proizvođača, podeljeni su penzionerima koji su jutros mogli da obave kupovinu. Lokalna samouprava je kao meru pomoći povrtarima najavila otkup i za tu namenu u budžetu obezbedila tri miliona dinara. Međutim, ukoliko interesovanje povrtara bude veće, biće opredeljena i dodatna sredstva.

Za povrtare koji imaju višak proizvoda odluka lokalne samouprave da im pomogne u plasmanu mnogo znači. To se moglo videti jutros kada su penzionerima podeljeni paketi zelene salate i zlatni šampinjoni. Proizvodjači kažu da je značajan deo roda spašen od propadanja.

Podelejeno je 100 kartona ukrasne zelene salate i 320 paketa zlatnih šampinjona. Podeli je prisustvovao i predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić koji je istakao da se ovakav vid pomoći povrtarima pokazao kao pun pogodak, jer većih gubitaka u proizvodnji zbog vanrednog stanja neće biti.

Podsetimo, Opština Ruma je za ovu meru iz budžeta izdvojila tri miliona dinara, a ukoliko se javi veći broj povrtara, taj iznos će biti  povećan. Iako je prvobitno bilo dogovoreno da se pomoć odnosi samo na plasteničku i stakleničku proizvodnju, za pomoć opštine mogu se javiti i povrtari koji povrće gaje i na otvorenom prostoru. Važno je jedino da je povrće dobrog kvaliteta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*