Završeno takmičenje “Piccolo Piano Talents”

“Piccolo Piano Talents” naziv je međunarodnog takmičenja mladih pijanista, koje se u organizaciji Udruženje za kreativni razvoj dece “Pikolo” iz Sremske Mitrovice održalo od 26. do 28. marta.

Međunarodno pijanističko takmičenje “Piccolo Piano Talents uspešno je završeno pre nekoliko dana. Učešće je uzelo preko 170 takmičara iz čak 23 zemlje, a prema rečima direktorice Dušanke Gavrilović, takmičenje je prevazišlo sva očekivanja organizatora.

I pored velikog broja takmičara, žiri je odabrao 8 najboljih, koji su se takmičili u različitim kategorijama. Ovi talentovani pijanisti su imali priliku da se u revijalnom delu predstave publici u virtuelnoj koncertnoj dvorani.

Na takmičenju je nastupilo i 14 mitrovčana koji su ostvarili visoke plasmane. Među njima je i Kim Sretković, učenica trećeg razreda Muzičke
škole Petar Krančević. Publici su se predstavili i učenici mitrovačke škole klavira “Piccolo piano”.

Pobednica takmičenja osvojila je digitalni Kawai klavir, koji je obezbedio prijatelj takmičenja Kawai Srbija. Pobednik publike i najuspešniji profesor osvojili novčane nagrade. Svi učesnici dobili su medalju i diplomu u elektronskoj formi, a laureatima takmičenja pripala je posebna diploma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*