Jačanje vinskog turizma na Fruškoj gori

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić održali su sastanak radne grupe za privredu i poljoprivredu sa predstavnicima Udruženja vinara „Srem – Fruška gora“, u prisustvu direktora Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Aleksandra Simurdića.

Prvi radni sastanak upriličen je sa ciljem jačanja saradnje relevantnih institucija radi maksimalnog korišćenja prirodnih resursa Fruške gore za razvoj vinskog turizma, kao i razmatranje mapiranja potencijala ove vinske regije, naročito onih koji su nedovoljno iskorišćeni. Sekretar Ivanišević je rekao da je susret prvi korak ka izradi nove strategije razvoja turizma Vojvodine, te da je neophodno uspostaviti kontakte sa svim važnim subjektima koji bi u narednom petogodišnjem periodu trebalo da pruže jedinstven turistički proizvod.

Sekretar Čedomir Božić istakao je da samo zajedničko delovanje u svim pravcima i racionalno raspoređivanje sredstava u budžetu, pre svega za razvoj ruralnog turizma, može doprineti značajnijem nivou razvoja u Pokrajini.

Direktor Fonda „Evropski poslovi“ Aleksandar Simurdić istakao je da je sastanak povod da se definiše krug subjekata koji će biti uključeni u ovu inicijativu, počev od malih i srednjih preduzeća koja gravitiraju ka Fruškoj gori, preko malih proizvođača vina i prehrambenih proizvoda, do ugostitelja koje bi trebalo uključiti u promovisanje tog podneblja kao jedinstvene turističke destinacije. Akcenat je bio na promociji Fruške gore kao jedinstvene domaće, regionalne i evropske turističke destinacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*