Заседао румски парламент: Буџет историјски, премашио три милијарде динара

На данашњој седници Скупштине Оптшине Рума усвојен је ребаланс буџета, други по реду, а како је појашњено до ребаланса је дошло због продаје земљишта на Румској петљи кинеској компанији Хаитиан, у износу нешто већем од од 350 милиона динара, као и добром пуњењу буџета по основу пореза.

На седници је истакнуто да је буџет историјски, с обзиром да је премашио три милијарде динара, али истовремено и развојни.

 

Сав новац који је стигао у буџет прераспоређен је ребалансом на пројекте од значаја за Руму, а неки од тих пројеката су и капиталног карактера и односе се на онову објеката културе, здравства, образовања, спорта.
Измеђуосталог средства у оквиру ребаланса опредељена су за обнову Градске куће, за уређење градских џепова, за набавку новогодишње декорације, за одржавање паркова и зелених површина, израдњу капеле у Грабовцима, пројектовање и поставку јавног осветљења у иришкој улици и у Павловцима, затим за набавку механизације за Комуналац, за уређење Борковца, покривање града видео надзором, изградњу кружног тока код Геронтолошког и бројни други. Значајна средства предвиђена су за здравство.
„Овим ребалансом  мислим да до сада никада ниеј толико новца издвојено за Дом здравља, а овим ребалансом 20 милиона дајемо за медицинску апаратуру, а повезаћемо их и на котларницу Солидарност“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.
Другим ребалансом утврђени су приходи од 3,2 милијарде и расходи од 3,6 милијарди, а како је најављено очекује се још додатни приход од 15 милиона динара од промене намене земљишта у Индустријској зони.
Истакнуто је и да пара у буџету има, а да следи мукотрпан посао на реализицији ових амбициозних планова.