У току гласање за идејна решења за уређење дворишта зграда у Руми

Данас је у Великом холу  Културног центра Рума отворена изложба идејних решења за уређење урбаних џепова, односно дворишта зграда.

Грађани могу и да гласају за предлог који им се највише свиђа, а свој глас за најбоље пројекте дале су данас и заменица председнице Општине Руа  Биљана Поповић Јовановић и председница Општине Рума Александра Ћирић.

„Ти урбани џепови како су их архитекте назвале, а ми их називамо дворишта стамбених зграда, поготово овде у самом центру била су врло девастирана и нису обнављана. У њих ништа није улагано од како су те зграде направљене. Искрено да вам кажем, нисам очекивала толики одзив архитеката, да ће се јавити за идејна решења. Одзив је био сјајан и имамо прегршт идеја како можемо уредити наше урбане џепове“, рекла је приликом гласања Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Конкрусом је обухваћено укупно десет локација у Руми, а јавна презентација и гласање траје до 10. јула. Гласачки листићи и кутије налазе се у великом холу Културног центра, а предлози са највећим бројем гласова ће и бити реализовани.