Вучић отворио нови производни погон Грундфоса у Инђији

Фото/ Председништво Србије / Димитрије Голл

Завршени су радови на новом производном објекту компаније Грундфос у Инђији који су почели у јулу прошле године. Подсетимо, вредност инвестиције је 20 милиона евра а у питању је објекат површине 17,500 квадрата.Предвиђено је да код данског инвеститора, у новом погону, запослење нађе око 1000 радника.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је свечаном отварању новог производног погона фабрике данске компаније ”Грундфос” у Инђији и том приликом указао на важност инвестиција и укупне сарадње Краљевине Данске и Републике Србије.

”Срећан сам што овде у Инђији отварамо, рекао бих, нову фабрику нама већ добро познате компаније Грундфос. Поносан сам на то што смо у Србији успели не само да сачувамо Грундфос већ и да они наставе да раде са још већим успехом”, поручио је председник Вучић. 
                                                                             Фото/ Председништво Србије / Димитрије Голл
2Председник Вучић је навео да је трговинска размена Данске и Србије на узлазној путањи и да се ове године очекује да она буде рекордних 320 до 340 милиона евра. Додао је и да се компанија Грундфос налази у водећих 10 извозника из Србије и оценио да ће са новим капацитетима на 17 600 м2 још више допринети даљем развоју привреде и укупном просперитету Србије.
”Посебно у овим тешким временима је важно да покажемо да можемо да напредујемо и да размишљамо о будућности. Важно је да можемо да учествујемо и пратимо свет по питањима свих технологија и да имамо од кога такве ствари да научимо, ценећи данску прецизност, марљивост, посвећеност, пословни успех. Њихов дух професионализма, одговорности, озбиљности и посвећености је нешто што је нама, грађанима Србије, помало недостајало. Када сам  овде у Грундфосу, поносан сам да видим колико смо ми напредовали, колико су наши људи добри, вредни и посвећени свом послу”, изјавио је председник Вучић. 
Председник Вучић је најавио повећање плата за заспослене у Грундфос Србија од новембра ове године и изразио наду да ће у Србију стићи још инвестиција из Данске, а да ће се сви односи Краљевине Данске и Републике Србије подићи на још виши ниво.
Извор/ Фото/ Председништво Србије / Димитрије Голл