Vrdnik: Stigao deo sportske opreme u OŠ „Milica Stojadinović Srpkinja“

U Osnovnu školu “Milica Stojadinović Srpkinja“ u Vrdniku stigao je prvi deo sportske opreme i rekvizita u sklopu projekta odobrenog na konkursu za finansiranje posebnog programa – projekta izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

U vrdničku školu stigle su gimnastičke sprave, start – blokovi i oprema za skok u vis, lopte za košarku, mreže za fudbal, šahovski kompleti, ručni semafor, dok se isporuka ostatka opreme očekuje ovih dana.

– Nakon što je sala za fizičko naše škole kompletno renovirana zahvaljujući Upravi za kapitalna ulaganja i Vladi AP Vojvodine, i to posle višedecenijskog neulaganja i propadanja, sada smo od sekretarijata dobili i preko potrebnu sportsku opremu i rekvizite u ukupnoj vrednosti od 250.000 dinara. Prilikom odabira, gledali smo da salu opremimo za bavljenje bazičnim sportovima, i to atletikom, gimnastikom i sportskim igrama, a potrudićemo se da u saradnji sa lokalnom samoupravom i Pokrajinskim institucijama u budućnosti obezbedimo opremu i rekvizite i za bavljenje najširim spektrom sportova kako bi u deci probudili talenat za sport u najranijem detinjstvu. Koristim priliku da se u ime dece i kolektiva naše škole zahvalim ljudima iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu kao i ljudima iz Uprave za kapitalna ulaganja na odličnoj saradnji i ogromnoj pomoći koja je rezultirala time da Vrdnik konačno ima jednu modernu, sređenu i dobro opremljenu salu za fizičko vaspitanje kakvu zaslužuje i u kojoj deca danas zaista uživaju, istakao je direktor škole, prof. Goran Žugić.

Da ulaganje Pokrajine u školski sport u Vrdniku donosi dobre rezultate govori i činjenica da su takmičari Atletskog kluba “Soko“ iz Vrdnika sa pionirskog prvenstva Srbije održanog pre nekoliko dana u Kruševcu doneli čak tri medalje.

Izvor: irig.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*