Bačka Palanka: Mirović posetio gerontološki centar povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, posetio je danas gerontološki centar Bačka Palanka, gde je u pratnji pokrajinskog sekretara za za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predraga Vuletića, uručio simbolične poklone korisnicima ove ustanove.

„Srbija ima snage, da svakoj ustanovi socijalne zaštite obezbedi profesionalizam, kvalitetne tehničke uslove i standarde koji su zakonom propisani, to je pitanje organizacije i odnosa prema najstarijima“, poručio je Mirović tokom obilaska gerontološkog centra.

On je podsetio da se Pokrajinska vlada prošle godine fokusirala na otklanjanje brojnih problema u zdravstvu i drugim oblastima, te da će ova godina sa projektima koji su u pripremi i ulaganjima u ovaj segment, biti u znaku poboljšanja socijalne zaštite.

Predsednik Pokrajinske vlade, najavio je takođe projekte za unapređenje drugih ustanova širom Vojvodine, među kojima i proširenje kapaciteta gerontološkog centra u Novom Sadu, u koji će kako je rečeno, biti usmerena sredstva u vredosti od milion evra.

Direktor gerontološkog centra Milan Bajić, istakao je da se današnja problematika socijalne zaštite u kojoj se sve više ističe potreba za proširenjem usluga i kapaciteta ustanova socijalne zaštite, uz pomoć i direktive pokrajinskog sekretarijata i ministrastva, kreće u smeru podrške i očuvanja porodice.

Gerontološki centar Bačka Palanka trenutno ima 110 korsnika, i podrazumeva usluge četiri entiteta iz sfere socijalne zaštite: usluge domskog smeštaja, službu za dnevne usluge u zajednici, podeljene u dva krila u samom objektu, zatim povremeni smeštaj u prihvatilištu kao i usluge dnevnog boravka u klubovima za odrasla i invalidna lica, koje su u fazi licenciranja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*