Vrdnik: Potpisan sporazum sa Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona

Juče je u Vrdniku u organizaciji Turističke organizacije Opštine Irig održan sastanak predstavnika iriške opštine i Tuzlanskog kantona, gde je potpisan i sporazum o saradnji.

Opština Irig i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona zajedno će učestvovati u projektima prekogranične saradnje koje finansira Evropska unija. Turistički potencijali su ono što ih veže i daje mogućnost za uspešniju i bolju saradnju.

„Na naše veliko zadovoljstvo potpisali smo sporazum o saradnji, a povod su IPA fondovi i prekogranična saradnja. Nadam se da ćemo uskoro i privesti kraju taj projekat, odnosno da ćemo do 15. novembra, kada je i rok, predati svu dokumentaciju“, rekao je za naš medijski centar Dragan Dragičević, direktor Turističke organizacije Opštine Irig.

Predstavnici Turističke zajednice Tuzlanskog kantona predstavili su u Vrdniku sve potencijale svog kraja. Pored turističkih, izdvajaju se i mnogi drugi sadržaji koji će biti stavljeni u funkciji turizma.

„Kada govorimo o našem kantonu, možemo pre svega da se pohvalimo kulturno istorijskim nasleđem. Ja imam običaj da kažem da smo mi biser od 13 opština, koja svaka za sebe priča turističku priču i na svakoj toj mikrodestinaciji su razasuti turistički potencijali. Naši stari, srednjovekovni, kraljevski gradovi, verski objekti, sve su to potencijali za zajedničku saradnju, nezaobilazeći i onaj segment prirodnog nasleđa“, izjavio je Miralem Mešković iz Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Podršku inicijativi Turističke organizacije Opštine Irig i tuzlanskog kantona daje i pokrajinska Vlada. Saradnja u projektima prekogranične saradnje doprineće razvoju turizma kako opštine Irig, tako i čitave pokrajine.

„Veliko je zadovoljstvo da se svi zajedno uključimo i poznajeći aktere siguran sam da će sve ovo dati jedan pozitivan rezultat na obostrano zadovoljstvo, rekao je Pavle Počuč, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Prvi korak ka poboljšanju turističke ponude je učinjen. Ima dovoljno vremena za podnošenje projekata, a potpisnici sporazuma očekuju da sve ono što su dogovorili, uskopro bude i realizovano.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*