Ruma: Željko Vlajin – sportista ili kaskader?

Željko Vlajin iz Rume poznat je balkanski sportista u oblasti Street Workout-a.  Od svoje 6. godine se bavi sportom. Bio je fudbaler, a novu ljubav prema sportu Street Workout otkrio je u 15 godini. On će biti gost sledeće, druge po redu emisije Treniraj, uživaj na programu televizije Fruška gora, koju ćete gledati poslednjeg dana meseca novembra.

Street Workout je jedan veoma težak sport kojim se bavi mali broj ljudi. Svake godine se sve više promoviše i popularizuje u Srbiji koja je u ovom sportu daleko ispred ostalih zemalja u regionu. Bavljenje ovim sportom ne iziskuje  puno rekvizita, potrebna vam je samo volja, vaše telo i šipke za zgibove i propadanja. Najbolje vreme da se  mladi počnu baviti ovim sportom jeste period osnovne škole. Što kasnije se počinje, sve je teže postići željene rezultate. Karakteristično za ovu vrstu sporta jeste to što se koristi samo sopstveno telo. Zato je minimalna mogućnost da se sportista povredi.

Željko Vlajin iz Rume, osvojio je sve što se moglo u tom sportu na Balkanu, a osim što ima kolekciju medalja koje je osvajao na međunarodnim takmičenjima, osnovao je i svoj sportski klub Cardio Workout da bi privukao i motivisao što više mladih ljudi da se bave tim sportom.

 

Sportski klub Cardio Workout učestvuje na raznim takmičenjima na Balkanu i konstantno ostvaruje dobre rezultate. Iz protekle sezone izdvajamo rezultate Željka Vlajina:

Apsolutni pobednik u Kumanovu – Power Street Workout (kategorija do 72 kg)

Apsolutni pobednik u Doboju  –  Power Street Workout (kategorija do 72 kg)

Apsolutni pobednik u Sarajevu  –  Power Street Workout

Na kraju snimanja za emisiju, Željko je dodao:   “Nije bitno gde trenirate, najbitnije je pokrenuti se. Za trening nisu potrebne pare ni skupi klubovi, kao ni posebna ishrana. Protivnik sam suplemenata koje u ishrani koriste sportisti. Borkovac je idealno mesto za bavljenje ovim sportom, za svakoga ko ima jaku volju. Ko hoće, nađe način, a ko neće, nađe izgovor.”

Nastavak priče u emisiji Treniraj, uživaj krajem novembra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*