Vrdnik: Postavljanjem signalizacije turistima olakšano snalaženje

Radnici JP “Komunalac“ završili su pre nekoliko dana sa postavljanjem putokaza i info – tabli na teritoriji Vrdnika. Projekat postavljanja turističko – saobraćajne signalizacije realizovala je Turistička organizacija opštine Irig, čiji je projekat odobren i finansiran od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
„Ovoje bio jedan od gorućih problema sa kojima se Vrdnik suočavao u jeku turističke sezone. Nedostatak kvalitetne signalizacije stvarao je probleme i zastoje u saobraćaju, neupućeni vozači a posebno stranci su ponekad umesto za Novi Sad odlazili ka Rumi ili obrnuto, a nezadovoljni su bili i turisti koji su prilikom obilaska Vrdnika lutali tražeći manastire, hotele, izletišta… Sada smo taj problem rešili, olakšali  smo turistima snalaženje u Vrdniku i učinili im boravak prijatnijim“ , kaže direktor Turističke organizacije opštine Irig, Dragan Dragičević.

Pored postavljanja signalizacije rešen je i problem nedostatka pešačke staze, a dalji planovi u podizanju nivoa kvaliteta turističke ponude Vrdnika, kako kaže direktor TO Dragičević, odnosiće se na nove puteve, završetak kanalizacije – to su sve veliki infrastrukturni projekti za čiju realizaciju je neophodna pomoć države. Dok realizacija tih projekata ne dođe na red, lokalna samouprava ulaže trud da realizuje sve ono što može iz sopstvenih sredstava: postavili su dva info displeja, po jedan u Vrdniku i Irigu, uskoro nastavljaju i radove na produžetku pešačke staze, a neka neki projekti planirani za sledeću godinu biće prijatno iznenađenje za građane.

Izvor: irig.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*