Vojska Srbije u Titelu pokazala svoju sposobnost

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovali su vojnoj vežbi u Titelu, u okviru velike vojne vežbe „Vek pobednika 1918-2018.“, kojom je obeležena stogodišnjica pobede u Prvom svetskom ratu.

– Vojna vežba u Titelu, u kojoj  je učestvovalo 900 pripadnika Vojske Srbije pokazala je sposobnost naše vojske i potvrdila činjenicu da se vojska menja na bolje, u smislu organizacije, njene osposobljenosti i opremljenosti – rekao je predsednik Mirović.

On je ocenio da je ova vojna vežba prikazala da svi pripadnici Prve brigade Kopnene vojske, Rečne flotile, RViPVO, u realnom vremenu mogu da reaguju, ocenivši je kao dobro organizovanu.

– Nakon ove vežbe možemo da konstatujemo da svi građani mogu da se oslone na Vojsku Srbije – istakao je predsednik Pokrajinske vlade.

– Ova vežba je rezultat velikog napora, rada, upornosti i poverenja u Vojsku Srbije, koju građani danas imaju – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, ocenivši vojnu vežbu vrlo dobrom.

Zaključak svih današnjih aktivnosti koje je izvodila Vojska Srbije je da su ostvareni svi ciljevi koji su planirani u okviru taktičko vojne vežbe „Vek pobednika 1918 – 2018“. Odlučnost, sposobnost, hrabrost, odnos države prema vojsci i vojske prema državi, čini je nepokolebljivom, rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

U vojnoj vežbi „Vuk pobednika 1918-2018.“ koja je, pored Titela, održana na još devet lokacija u Srbiji, učestvovalo je više od 9.000 vojnika i starešina, što je čini najvećom vojnom vežbom viđenom u Srbiji i regionu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*