„Видимо се у хроници“ као сведочанство времена

Књига „Видимо се у хроници“ други део поново је промовисана и то ни мање ни више него у кући човека који се и сам нашао у хроници Руме. Миодраг Миша Ракић познати је спортски радник са доказаним светским резултатима и управо то га је и кандидовало да се нађе у причама о Руми и Румљанима које пише Саша Вернер Ристовић.

„Ја и Саша већ одавно лепо сарађујемо пратимо заједнички рад – ја у музици и у спорту, он у писању књига, Хроника 1 и 2, а ускоро и Хроника 3, па смо дошли на идеју да направимо једну промоцију и код мене у дворишту. Већ смо направили једно вече, ово је друго и надам се да ће се свима свидети“, каже Миодраг Ракић, председник Савате савеза Србије.

 

Хронике нису баш праве хронике, већ су приче о људима, Румљанима, из прошлости и садашњости који су се својим поступцима, успесима, радом, судбином издвојили од просека и обичног човека.

Аутор те личности и догађаје представља из свог угла, онако како их он види у датом тренутку, а циљ је да се боље упознамо.

 

 „Та воља људи да се окупе, битно је да једни другима пружимо подршку, да једноставно покажемо, истакнемо квалитете који су код људи мање приметни можда у свакодневном животу, немамо времена све да приметимо, па можда на овај начин скренемо пажњу на нечији рад, на нечији живот, у једном другом, позитивнијем светлу и тако представимо суграђане једне другима“, наводи аутор Саша Вернер Ристовић. 

Салетове приче публици читају чланице Градског позоришта Рума, а музичка пратња овај пут су били Игор Садрија и Влада Дамјановић.