Veliki uspeh mladog sportiste iz Pećinaca

Već niz godina Stefan Marković, član Tekvondo kluba Zmaj iz Pećinaca, najbolji je mladi sportista u opštini Pećinci, a u raznim anketama često se nalazi i na listama najuspešnijih sportista u Sremu. Niska medalja nastavljena je i u 2018. godini, a kruna svega će biti prilika da se uskoro takmiči i na Prvenstvu sveta za juniore.

„Stefan Marković je nedavno osvojio prvo mesto i zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u kategoriji do 48 kilograma. Potom je usledili izborni mečevi za sastav reprezentacije, u kojima je Stefan bio uspešan, te je stekao pravo da Srbiju i pećinačku opštinu prestavlja na Prvenstvu sveta za omladince u Hamametu (Tunis), od 9. do 12. aprila“ – kaže Borko Krstić, trener TK Zmaj.

Najbolji mladi sportista je na kvalifikacionim mečevima dokazao da nije slučajnu u samom vrhu u ovom sportu.

„Nedavno sam imao izborne mečeve sa Lazarom Adamovićem, kojeg sam pobedio finalu poslednjeg Prvenstva Srbije, trebalo je da se borim u meču (do dve pobede) i sveukupni pobednik bi stekao vizu za Tunis. U prvom meču je bilo 16:4, a u drugom 12:5, te treći nije bio potreban. Presrećan sam zbog ovog uspeha, a posebno mi je drago što je i trener Krstić prezadovoljan kako sam se borio“, rekao je Stefan Marković.

Pre odlaska u Tunis, juniorska reprezentacija Srbije imaće pripreme na Košutnjaku u Republičkom zavodu za sport, od 19. do 25. marta.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*