Priznanje Financial Times-a: Sremska Mitrovica u top 10 evropskih mikrogradova budućnosti

Četvrti put zaredom Sremska Mitrovica je dobila priznanje Financial Times-a, ovaj put u kategoriji top 10 evropskih mikrogradova budućnosti u ovoj i narednoj godini, po efikasnosti troškova.

Grad Mitrovica u kontinuitetu dobija priznanja ovog časopisa, od 2012. godine. Priznanja engleskog časopisa koja se dodeljuju na svake dve godine, tri puta za redom došla su u Sremsku Mitrovicu.

Četvrto priznanje za grad ovoga puta je u kategoriji top 10 evropskih mikrogradova budućnosti za 2018/2019.godinu.
Predstavnici lokalne samouprave ističu da je tome doprinelo kompletno komunalno opremanje industrijskih zona i putne infrastrukture.

Pored toga, preduzimljivost nadležnih omogućila je povoljnu poslovnu klimu za one koji tu posluju, pružajući podršku od trenutka javljanja ideje pa sve do njene realizacije.

Sledeći korak jeste održavanje standarda, jer je gradu u interesu da opravda ovakvo priznanje. Veliki broj pogona naveo je lokalne vlasti da razmišljaju i o proširenju industrijskih zona Sever i Jezero, a pored toga u planu je i formiranje Trga investitora na ulazu u Sremsku Mitrovicu.
Pored domaćih, ovde posluju austrijske kompanije, američke, zatim slovenačke, italijanske. U narednom periodu očekuje se dolazak jedne velike turske firme, čija delatnost spada u poljoprivrednu, ali i još jedne austrijske.

Ovim priznanjem Grad je dokazao da je perjanica u regionu po stranim direktnim investicijama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*