„Usponi preko 8.000 metara“ u Staroj Pazovi

Novoosnovano Planinarsko sportsko društvo u Staroj Pazovi organizovalo je tribinu pod nazivom “Usponi preko 8.000 metara” u okviru koje je govorio najtrofejiniji srpski alpinista Iso Planić. Ovakav vid edukacije o planinarstvu samo je jedan od vidova akcija koje će biti organizovane i u narednom periodu.

Iso Planić najtrofejniji je srpski alpinista koji je uspeo da se popne na 15 vrhova viših od 5.000 i 5 vrhova viših od 8.000 metara. Kao jedan od najvećih uspeha u karijeri dugoj 15 godine ističe osvajanje najviše planine na zemlji – Mont Everesta. Planić je u okviru tribine pod nazivom “Usponi preko 8.000 metara” članovima novoosnovanog Planinarsko – sportskog društva u Staroj Pazovi preneo svoja iskustva stečena u planinarskim ekspedicijama, a da planinarenje ima perpesktivu potvrđuje i oko sto članova okupljenih oko novoosnovanog društva u Staroj Pazovi koji su za nepuna četiri meseca organizovali 4 akcije.

Iako još uvek nemaju svoje prostorije, s ponosom ističu da su za vrlo kratko vreme okupili veliki broj članova, a plan im je da najmanje dva puta mesečno organizuju tribine poput ove, planiarske i ekološke akcije i slično.

Treba istaći da je ovo društvo otvoreno za sve ljubitelje planinarenja bez obzira na godine, a članovi ne moraju biti isključivo sa teritorije staropazovačke opštine.

Izvor: RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*