Uskoro počinje primena novog Zakona za zaštitu prava boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata

Narodna skupština Srbije 29. februara 2020. Godine usvojila je Zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica. , a njegova primena počinje 1. januara 2021. godine. Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević nedavno je o toj temi razgovarala sa predstavnicima organizacija za zaštitu prava boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata.

Kisić Tepavčević je istakla da je Ministarstvo partner organizacijama za zaštitu prava boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata i da će uvek biti spremno da sasluša njihove probleme i da zajednički radi na njihovom rešavanju.

Predstavnici tih organizacija su na sastanku sa ministarkom Kisić Tepavčević ukazali na nekoliko poteškoća koje su se pojavile i pre početka primene Zakona.

Ministarka Kisić Tepavčević je naglasila da nijedno stečeno pravo ne može biti umanjeno i izgubljeno i da će Ministarstvo u narednom periodu biti posvećeno iznalaženju načina da te poteškoće budu rešene.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „OSI-Pružimo im podršku“ koji je sufinansiran iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*