Уређење школе и вртића у Стејановцима

У току су радови на обнови школе у селу Стејановци које финансира Општина Рума. У питању је објекат који је веома стар, а њега осим два разреда основаца похађају и малишани који иду у вртић. Зграда од како је изграђена, није озбиљније сређивана.

Пре неколико година замењена је спољна столарија, а сада је локална самоуправа одлучила да преуреди читав објекат.

Радове је данас заједно са заменицом обишла председница Општине Рума Александра Ћирић.

 

„Највећи проблем је у ствари била та влага која је била капиларна влага у зидовима, али је ишао и један део из подрума, јер испод школе постоји онај некадашњи стари подрум, тако да када су кренули са радовима појавили су се неки додатни радови везани за подове, за део где нам је кухиња и где је купатило, тако да ћемо имати још додатних радова како бисмо школу комплет средили“, рекла је Биљана Поповић Јовановић, заменик председника Општине Рума.

На објекту школе урађена је нова фасада, постављене су нове плочице на улазу као и улазна врата, замнејна унутрашња столарија, обављено унутрашње кречење и уређење пре свега простора у коме бораве деца, а то су две учионице и једна радна соба, као и уређење тоалета и ходника, а нарочита пажња се поклања ходнику који спаја вртић и школу.

„Кров у овом делу где смо је прокишњавао, тај део ће се радити, то је још остало, то би требало до краја ове недеље, мајстори су обећали да ће радити викендом, када деца не буду била ту, ових дана нису могли јер се тако задесило да је киша, па не могу да открију, тако да нам је овај део проблематичан али ће се и он решити“, рекла је заменица. 

Заменица посебно истиче да та веза између два објекта никада није била топла, а да ће сада и тај проблем бити решен постављањем гасне пећи, тако да ће сада деца, али и наставно особље имати неупоредиво боље услове за рад, учење и боравак.